Καλως ήρθατε στο ellhnofreneia.blogspot.com , στο αδερφάκι του ellinofreneia.blogspot.com ! Εδώ βρίσκετε τη ραδιοφωνική ελληνοφρένεια, του ΣΚΑΪ 100,3 / Real FM 97.8 που παρουσιάζουν καθημερινά 1 με 2 το μεσημέρι ο Θύμιος Καλαμούκης μαζί με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη. Απολάυστε τους! H τηλεοπτική ελληνοφρένεια εδώ. Επικοινωνία με την εκπομπή: ellinofreneiaofficial@gmail.com , με το blog: ellinofreniκa@gmail.com - Η επίσημη ελληνοφρένεια βρίσκεται στο ellinofreneianet.gr - Εδώ θα βρίσκεται την ανεπίσημη μαζί με άλλα ελληνοφρενικά.

Friday, February 15, 2013

Ένα... τζάκι θα μεταδίδει για 12 ώρες η νορβηγική τηλεόραση


Για 12 συνεχείς ώρες η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας θα προβάλει απόψε και ένα αναμμένο τζάκι. Θα υπάρχει επίσης σχολιασμός από ειδικούς στα καυσόξυλα, συμβουλές και μικρά μαθήματα πολιτιστικής παράδοσης.
«Θα συζητήσουμε για παράξενα πράγματα όπως το κάψιμο, η κοπή και το στοίβαγμα των ξύλων αλλά θα έχουμε και πολιτιστικά στιγμιότυπα, με μουσική και ποιήματα», εξήγησε ο Ρούνε Μέκλεμπουστ, παραγωγός στο κρατικό κανάλι NRK. «Θα είναι ένα πολύ αργό αλλά αξιόλογο τηλεοπτικό πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Ο Μέκλεμπουστ πήρε την ιδέα για το σόου από την απρόσμενη επιτυχία ενός βιβλίου για τα κούτσουρα που έγραψε ο Λαρς Μίτινγκ ο διασημότερος ειδικός στα καυσόξυλα στη Νορβηγία. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Hel Ved», που μεταφράζεται «Ισχυρός Χαρακτήρας». Ταυτόχρονα ο τίτλος κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη Ved που σημαίνει «καυσόξυλο». Το βιβλίο έχει πουλήσει 130.000 αντίτυπα από πέρσι -αριθμός τεράστιος για μια χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων- και σύμφωνα με τον εκδότη του ήταν δεύτερο σε πωλήσεις, μετά τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Φυσικά, ο Μίτινγκ θα είναι καλεσμένος στον 12ωρο μαραθώνιο του τζακιού.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το NRK επιλέγει να προβάλει ένα «παράξενο» πρόγραμμα. Το 2011 έπαιζε επί 134 ώρες το ταξίδι ενός κρουαζιερόπλοιου που ανέβαινε τα παράλια της Νορβηγίας προς την Αρκτική, σπάζοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο, συνεχές τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές αφού η τηλεθέαση κάποια στιγμή έφτασε το 60%, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν γυρίσει στο κανάλι και παρακολουθούσαν το πλοίο. Παλαιότερα, η οκτάωρη προβολή ενός τρένου που πήγαινε από το Όσλο στο Μπέργκεν είχε τέτοια ανταπόκριση από το κοινό που το NRK αναγκάστηκε να προβάλλει ξανά το πρόγραμμα σε επανάληψη.

«Οι άνθρωποι στη Νορβηγία έχουν μια πνευματική σχέση με τη φωτιά. Η φωτιά είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ και αν δεν είχαμε καυσόξυλα δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε στη Νορβηγία, θα παγώναμε», εξήγησε ο Μέκλεμπουστ που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα νούμερα που θα κάνει απόψε το αναμμένο τζάκι.

No comments: